Noul pol al revoluţiei AI: Emiratele Arabe Unite. Sam Altman a reuşit să convingă investitorii arabi să accepte rolul de prim-jucător în AI şi să investească miliarde de dolari în tehnologia care promite să schimbe cum arată lumea aşa cum o ştim acum

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 16 februarie 2024 552 afişări

Noul pol al revoluţiei AI: Emiratele Arabe Unite. Sam Altman a reuşit să convingă investitorii arabi să accepte rolul de prim-jucător în AI şi să investească miliarde de dolari în tehnologia care promite să schimbe cum arată lumea aşa cum o ştim acum

Emiratele Arabe Unite vor face eforturi pentru a deveni un lider global în testarea şi reglementarea inteligenţei artificiale, potrivit unui oficial de top, confirmând ceea ce a preconizat la începutul săptămânii Sam Altman, fondatorul OpenAI, compania din spatele celebrului Chat GPT, scrie Bloomberg.

Convingerea lui Altman că Emiratele Arabe Unite pot deveni „centrul pentru reglementare pragmatică” arată că „EAU este un jucător serios” în domeniul inteligenţei artificiale, a declarat ministrul Emiratelor Arabe Unite pentru Inteligenţă Artificială, Omar Al Olama

„Aceasta este o oportunitate pe care personal vreau să o transform în realitate”, a declarat oficialul.

Altman, care face curte investitorilor din Orientul Mijlociu, a spus recent că Emiratele  ar putea servi drept „teren de testare şi reglementare” a lumii - un loc în care să se experimenteze tehnologiile de inteligenţă artificială şi, ulterior, să se elaboreze norme globale care să limiteze utilizarea acestora.

Emiratele Arabe Unite au investit masiv în inteligenţa artificială şi au făcut din aceasta un considerent politic cheie, însă legăturile sale cu China au stârnit îngrijorare în SUA. La începutul acestei săptămâni, compania arabă de inteligenţă artificială G42 a declarat pentru Bloomberg că îşi va reduce prezenţa în China pentru a linişti Washingtonul.

Un aflux masiv de specialişti în domeniul inteligenţei artificiale începând cu 2021 contribuie la alimentarea ambiţiilor statului din Golf în materie de inteligenţă artificială. În septembrie, existau 120.000 de persoane care lucrau în domeniul IA sau în industrii legate de IA - în creştere de la 30.000 cu doi ani înainte, a declarat Al Olama.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.