Noul pachet de bază, prezentat de Ministerul Sănătăţii: "Aici nu vorbim de servicii acordate pe număr de consultaţii, ci pe episoade de îngrijire"

Postat la 22 decembrie 2013 30 afişări

Noul pachet de bază prevede o singură consultaţie preventivă la trei ani, făcută de medicul de familie, pentru persoanele asimptomatice între 18 şi 39 de ani şi cel mult două consultaţii în trei luni în cazul pacienţilor "cu risc normal" care au o problemă nouă sau acută de sănătate.

Noul pachet de bază, prezentat de Ministerul Sănătăţii: "Aici nu vorbim de servicii acordate pe număr de consultaţii, ci pe episoade de îngrijire"

 Forma finală a pachetului de bază şi a celui minimal a fost lansată în dezbatere publică, duminică, de Ministerul Sănătăţii, ministrul Eugen Nicolăescu subliniind, într-o conferinţă de presă, că proiectul prevede "în mod deosebit" trecerea de la medicina spitalicească la cea prespitalicească şi de prevenire şi depistarea precoce a bolilor, pentru a "descărca" spitalele de servicii nejustificate.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că pachetul de bază avea nevoie de acordul scris al Comisiei Europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noul-pachet-de-baza-prezentat-de-ministerul-sanatatii-aici-nu-vorbim-de-servicii-acordate-pe-numar-de-consultatii-ci-pe-episoade-de-ingrijire-11808228
11808228
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.