Noul aeroport din Berlin va fi inaugurat cu o întârziere de nouă ani şi 3,3 miliarde de euro peste buget, într-un moment în care 200 de aeroporturi din Europa sunt la un pas de insolvenţă

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 noiembrie 2020 15 afişări

Noul aeroport din Berlin va fi inaugurat cu o întârziere de nouă ani şi 3,3 miliarde de euro peste buget, într-un moment în care 200 de aeroporturi din Europa sunt la un pas de insolvenţă

Noul aeroport din Berlin va fi inaugurat pe 31 octombrie, însă autorităţile nu vor sărbători evenimentul, având în vedere termenul şi costurile iniţiale de proiectului, potrivit Reuters.

Construcţia aeroportului Berlin-Brandenburg Willy Brandt (BER) a început în 2006 şi trebuia să ia sfârşit în 2011, însă termenul a fost amânat în mod repetat de o serie de probleme tehnice. În plus, costurile iniţiale ajungeau la 2,7 miliarde de euro, însă au atins într-un final 6 miliarde de euro.

Aeroporturile din capitala germană au nevoie de 260 de miliarde de euro pentru a supravieţui restricţiilor de circulaţie impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, a declarat Engelbert Luetke-Daldrup, CEO-ul aeroportului Brandenburg, adăugând că numărul pasagerilor din 2020 va depăşi în cel mai bun caz pragul de 10 milioane, de la 36 de milioane anul trecut.

Aeroportul BER a primit deja un ajutor de 300 de milioane de euro din partea statului în ciuda faptului că încă nu a transportat niciun pasager.

Anunţul vine la câteva zile după ce Consiliul Internaţional al Aeroporturilor (ACI) a declarat că 193 de aeroporturi din Europa se confruntă cu posibilitatea intrării în insolvenţă în următoarele luni, dacă traficul de pasageri nu începe să îşi revină la normal până la sfârşitul lui 2020.

După căderea Zidului Berlinului în 1989, liderii germani au lansat constant ideea construirii unui aeroport care va ajuta capitala să devină un nou centru între puterile globale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aeroport,
berlin,
inaugurare,
posibilitate,
insolventa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.