Nou REPORTAJ în presa britanică despre imigraţia românilor: Primarul unei comune din România crede că jumătate dintre locuitori vor pleca în Marea Britanie în 2014

Postat la 11 noiembrie 2013 82 afişări

Primarul unei comune din România susţine că jumătate dintre locuitorii a două sate de pe raza acesteia vor pleca în Marea Britanie după 1 ianuarie, când vor fi ridicate restricţiile de muncă pentru români şi bulgari, relatează Daily Mail, într-un reportaj publicat în ediţia electronică.

Nou REPORTAJ în presa britanică despre imigraţia românilor: Primarul unei comune din România crede că jumătate dintre locuitori vor pleca în Marea Britanie în 2014

 Koller Gabriel-Adrian afirmă că, în opinia lui, jumătate dintre cei 1.100 de locuitori ai satelor Berini şi Uliuc vor pleca în Marea Britanie în căutarea unor salarii mai mari şi a unui sistem de beneficii sociale mai generos, după Anul Nou.

"Cred că este posibil ca jumătate dintre locuitorii din Berini şi Uliuc, români şi romi, să meargă în Marea Britanie anul viitor. În special tinerii vor merge, pentru că ei nu au nimic aici. Vor lucra în agricultură şi în construcţii, dar şi pentru ajutoare. Sfatul meu pentru Marea Britanie este să nu le daţi oamenilor totul. Trebuie să fiţi atenţi, dacă toată lumea va merge în Marea Britanie, ce veţi face? Vă puteţi permite acest lucru? Oamenii nu au salarii mari aici şi vor fi interesaţi, evident, de salariile şi ajutoarele din Anglia", afirmă el, potrivit dailymail.co.uk.

Ca un ecou al tensiunilor din România, el subliniază că cei care vor pleca sunt în special romii. "Nu este un lucru rău pentru noi că vor să meargă în altă parte a Europei", susţine el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nou-reportaj-in-presa-britanica-despre-imigratia-romanilor-primarul-unei-comune-din-romania-crede-ca-jumatate-dintre-locuitori-vor-pleca-in-marea-britanie-in-2014-11660552
11660552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.