Prognoza UBS: Doi ani de acalmie pentru economia globală

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 noiembrie 2013 138 afişări

Creşterea economică globală va cunoaşte o accelerare modestă în următorii doi ani (3,4% în 2014 şi în 2015, faţă de 2,5% anul acesta), odată cu relansarea activităţii în SUA şi continuarea redresării în zona euro, apreciază analiştii grupului elveţian UBS în cel mai recent raport de prognoză.

Prognoza UBS: Doi ani de acalmie pentru economia globală

Cu excepţia unor şocuri în aria ofertei de materii prime şi a economiilor mici şi deschise care pot avea de suferit de pe urma unor deprecieri rapide ale monedelor naţionale, inflaţia va rămâne slabă, iar preţul petrolului ar putea să scadă în continuare.

Economiile emergente vor rămâne afectate de reculul creditării. Ca efect al politicii monetare divergente între SUA şi restul lumii (cu o reducere foarte, foarte lentă a programului Fed de achiziţii de obligaţiuni ca mijloc de a stimula economia), este de aşteptat un dolar puternic pe parcursul următorilor doi ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-ubs-doi-ani-de-acalmie-pentru-economia-globala-11656145
11656145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.