Norvegia deportează anual mii de persoane. România este prima în topul ruşinii

Autor: Bogdan Angheluţă, Razvan Muresan Postat la 12 noiembrie 2014 3398 afişări

Norvegia deportează anual mii de persoane. România este prima în topul ruşinii

Serviciul de emigrări din Norvegia a deportat în luna octombrie 824 de oameni - un nou record pentru statul nordic. În septembrie, norvegienii deportaseră 763 de oameni, notează thelocal.no. Responsabilii consideră că această creştere este determinată de numărul mai mare de angajaţi, dar şi de faptul că statul norvegian a alocat mai multe resurse în această direcţie.

Norvegia a cerut ca până la sfârşitul anului 7.100 de persoane să fie deportate. "Cifrele din această lună ne vor ajuta să ne atingem targetul stabilit pentru acest an", a declarat Kristin Kvigne, şefa serviciului de emigrări. Până în prezent, autorităţile au rezolvat cu succes 5.876 de cazuri.

Majoritatea celor deportaţi au comis diverse infracţiuni, însă există şi o parte care veniseră în Norvegia pentru a cere azil. Kvigne a mai spus că este important de urmărit şi rata criminalităţii în zonele cu număr mare de emigranţi, pentru a se putea face o corelare între aceasta şi activitatea departamentului pe care îl conduce.

În 2013, Norvegia a trimis în ţările de origine aproape 6.000 de persoane. România ocupă locul al treilea în topul statelor spre care sunt deportaţi cetăţenii, după Afganistan şi Nigeria, şi locul întâi în Europa la acest capitol.

Costul pentru repatrierea unui cetăţean către ţara de origine este de 20.000 de coroane norvegiene (2.500 de euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
top,
norvegia,
oameni,
serviciu,
crestere,
record
/actualitate/norvegia-deporteaza-anual-mii-de-persoane-romania-este-prima-in-topul-rusinii-13538177
13538177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.