Nord-coreenii au ajuns sa manance ierburi salbatice

Autor: Mihai Mitrica Postat la 27 februarie 2011 26 afişări

Coreea de Nord se confrunta cu o criza alimentara grava, iar unii locuitori au inceput sa manance ierburi salbatice, anunta cinci organizatii umanitare americane ai caror reprezentanti au vizitat aceasta tara.

Cele cinci agentii au lansat un apel la ajutor international pentru a permite distribuirea de alimente in Coreea de Nord, unde sute de mii de oameni au murit de foame in anii 1990. O echipa de sapte experti a vizitat Coreea de Nord la inceputul lunii februarie si, citand surse de la Phenian, organizatiile au anuntat ca intre 50 si 80 la suta din recoltele de grau si orz au fost pierdute din cauza gerului.

Relatiile Coreei de Nord cu Statele Unite si tarile occidentale trec printr-o noua criza, dupa atacarea unei insule sud-coreene, anul trecut, si scufundarea unei corvete sud-coreene.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nord-coreenii-au-ajuns-sa-manance-ierburi-salbatice-8014381
8014381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.