Noi informaţii în scandalul privind SPIONAJUL american: NSA culege milioane de mesaje telefonice text pe zi

Postat la 17 ianuarie 2014 61 afişări

Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) a interceptat aproximativ 200 de milioane de mesaje telefonice text pe zi în întreaga lume, pentru a obţine informaţii, a dezvăluit cotidianul britanic The Guardian în ediţia de joi.

Noi informaţii în scandalul privind SPIONAJUL american: NSA culege milioane de mesaje telefonice text pe zi

 Aceste informaţii, dezvăluite în cadrul unei anchete comune a ziarului britanic şi a postului de televiziune Channel 4, se bazează pe documente furnizate de fostul consultant al NSA Edward Snowden, refugiat în Rusia.

Ele sunt publicate cu o zi înaintea unui discurs al preşedintelui american Barack Obama, care urmează să anunţe vineri o serie de reforme vizând metodele de supraveghere, ca răspuns la controversa privind programele americane de spionaj, declanşată de Snowden.

Programul NSA cu privire la SMS-uri, denumit "DISHFIRE", colectează "aproape tot ceea ce putea", potrivit unor documente aparţinând Serviciului guvernamental britanic de informaţii (GCHQ), citate de The Guardian.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noi-informatii-in-scandalul-privind-spionajul-american-nsa-culege-milioane-de-mesaje-telefonice-text-pe-zi-11917185
11917185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.