Noi INCENDII de vegetaţie în zona interzisă din Cernobîl. Kievul afirmă că situaţia este sub control

Autor: Ioana Bojan Postat la 10 august 2015 50 afişări

Noi incendii de vegetaţie au izbucnit în zona interzisă din Cernobîl, la sfârşitul săptămânii trecute, dar autorităţile ucrainene afirmă că situaţia este sub control, relatează agenţia Interfax Ucraina în pagina electronică.

"Un nou focar de incendiu de vegetaţie a fost descoperit în zona de evacuare obligatorie dintre fostele sate Kovşilivka şi Buda Varovişi, la 9 august, ora 14.00 (14.00, ora României)", a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, precizând că situaţia este sub control.

La operaţiunea de stingere a incendiului participă 97 de persoane şi 17 utilaje, inclusiv avioane de luptă contra incendiilor, de tip Antonov An-32P, şi un elicopter militar Mi-8.

Anterior, un incendiu de vegetaţie a izbucnit sâmbătă în apropierea satelor Zamostia şi Kovşilivka, în districtul Ivankiv, situat tot în zona interzisă din jurul centralei nucleare Cernobîl.

Zona de excludere creată în jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl, situată în nordul Ucrainei, a mai fost afectată la începutul lui iulie de incendii de vegetaţie, care au generat creşterea nivelului de radiaţii în regiune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
INCENDII,
CERNOBÎL
/actualitate/noi-incendii-de-vegetatie-in-zona-interzisa-din-cernobil-kievul-afirma-ca-situatia-este-sub-control-14670599
14670599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.