Cine este prima femeie care o să apară pe bancnota de 10 dolari

Postat la 10 august 2015 6097 afişări

Cine este prima femeie care o să apară pe bancnota de 10 dolari

Pentru prima dată în istoria Statelor Unite o femeie o să apară pe o bancnotă. Trezoreria americană a anunţat că va imprima chipul unei femei pe bancnota de 10 dolari, conform The Telegraph.

Eleanor Roosevelt, fosta primă doamnă a Statelor Unite, este favorită să devină prima femeie ce va apărea pe o bancnotă, conform consultaţiei publicului organizată de trezorerie. Soţia lui Franklin Delano Roosevelt a lasat o amprenta în istoria ţării datorită activismului sau în favoarea drepturilor minorităţilor.

Alte candidate sunt Harriet Tubman,fostă sclavă a ajutat peste 300 de sclavi să devină liberi în timpul Razboiului Civil american, Rosa Parks, devintă un simbol al mişcării pentru drepturi civile sau Wilma Mankiller, prima femeie aleasă să conducă un trib de indieni în timpurile moderne.

Noua bancnotă de 10 dolari va fi dezvăluită în 2020, an care marchează împlinirea a 100 de ani de când femeile au obţinut drept de vot.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-este-prima-femeie-care-o-sa-apara-pe-bancnota-de-10-dolari-14670202
14670202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.