Noi gafe comise de Viorica Dăncilă şi în timpul vizitei în Republica Macedonia

Postat la 27 iulie 2018 386 afişări

Premierul României, Viorica Dăncilă, aflată în vizită în Republica Macedonia, a făcut mai multe greşeli, susţinând că este primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia, dar şi că cetăţenii acestei ţări sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".

Noi gafe comise de Viorica Dăncilă şi în timpul vizitei în Republica Macedonia

"Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim ministru care vizitează Republica Macedonia”, a spus Viorica Dăncilă la începutul declaraţiei comune pe care a susţinut-o alături de omologul său macedonean, Zoran Zaev, moment în care un pahar s-a spart, ceea ce a făcut-o pe Viorica Dăncilă să se oprească din discurs pentru câteva clipe.

Primul prim-ministru care a vizitat Republica Macedonia a fost Tony Blair, premierul Marii Britanii, care a efectuat vizita pe 3 mai 1999. Ultima oară Republica Macedonia a fost vizitată tot de un premier britanic, respectiv Theresa May, pe 17 mai 2018. În total, după ce Republica Macedonia şi-a declarat independenţa, în 1991, nu mai puţin de 24 de premieri au vizitat această ţară.

Premierul Viorica Dăncilă a greşit şi când a afirmat că cetăţenii Republicii Macedonia sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.