Noi explicaţii oferite de Nicolae Robu, după interzicerea manelelor şi micilor în spaţiul public, deschis, din Timişoara

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 30 noiembrie 2019 52 afişări

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, face precizări legate de interzicerea manelelor şi grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timişoara: „Am dispus interdicţii de difuzare pe domeniul public în spaţiile deschise. Ce timişorean este acela care ar vrea contrariul?”.

Primarul Nicolae Robu scrie pe Facebook, într-o postare intitulată „claridicări privind subiectul manele & mici”, că respectă dreptul oricui la propriul gust muzical, indiferent care ar fi acesta, deci inclusiv dreptul la îndrăgirea manelelor, că respectă toţi cetăţenii, indiferent de gustul lor muzical, deci şi pe cetăţenii iubitori de manele şi că nu a interzis manelele în Timişoara, „aşa ceva neputând nimeni face în democraţie”.

„Atâta tot că am dispus interdicţii de interpretare / difuzare a lor pe domeniul public în spaţiile deschise, cum ar fi Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Traian, Parcul Rozelor, Parcul Justiţiei, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Botanic şi Parcul Copiilor”, scrie Robu.

De asemenea, edilul se întreabă „ce timişorean este acela care ar vrea contrariul?! Ce apreciere ar primi el, dacă ar exista, din partea comunităţii timişorene?!”.

Apoi, Robu precizează că manelele pot fi interpretate şi difuzate în Timişoara şi pe viitor, fără probleme, pe proprietăţi private şi chiar pe domeniul public, cu aprobare din partea Primăriei, în spaţii închise.

„Nu am interzis micii, cârnaţii etc -cine ar face şi cine ar putea face, presupunând că cineva ar vrea, aşa ceva?!-, ci doar prepararea lor cu foc cu cărbune / lemne, pe domeniul public în spaţii deschise, deci: nu vorbim de spaţiile private!, preparare producătoare de fum abundent şi mirosuri puternice. Prepararea în tehnologii neproducătoare de fum abundent şi mirosuri puternice este permisă în continuare, inclusiv pe domeniul public în spaţii deschise. Întreb: e normal ca minunatele noastre pieţe şi parcuri -le-am nominalizat nai sus pe cele mai importante- să fie inundate de fum?!”, adaugă acesta.

În urmă cu câteva zile, primarul Nicolae Robu a dispus interzicerea interpretării şi difuzării manelelor şi folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timişoara, precum şi practica anunţării de dedicaţii. Apoi, Robu a anunţat un sondaj despre acest subiect, care a stârnit numeroase reacţii negative, precum: „Când o să fiu primar al Timişoarei o să interzic oamenii cu numele Nicolae Robu” sau „Trăim în 2019 şi domnul primar tocmai s-a întors în 1933”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae robu,
manele,
mici,
interzise

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.