Nigel Farage, criticat de şeful de campanie al UKIP

Autor: Ioana Bojan Postat la 14 mai 2015 36 afişări

Liderul partidului britanic antieuropean şi antiimigraţie UKIP, Nigel Farage, a devenit un om "care îşi arată colţii, hipersensibil şi agresiv", a declarat şeful de campanie al formaţiunii, Patrick O'Flynn, relatează BBC News Online.

Purtătorul de cuvânt pe probleme economice al UKIP, Patrick O'Flynn, a declarat pentru cotidianul The Times că Farage riscă să transforme partidul într-un "cult al personalităţii". Din cauza comportamentului lui Nigel Farage, partidul riscă să fie văzut ca o "monarhie absolută", a adăugat europarlamentarul.

Atacul lui O'Flynn intervine după ce Farage a anunţat că renunţă la conducerea partidului, pentru că nu a reuşit să obţină un mandat de parlamentar la alegerile legislative de săptămâna trecută, dar a revenit asupra deciziei după ce formaţiunea a refuzat să-i accepte demisia.

O'Flynn a mai declarat că Farage nu mai este un politician "vesel, debordant... îndrăzneţ". El a atacat de asemenea mai mulţi consilieri de rang înalt din cadrul formaţiunii, afirmând că membrii "agresivi" şi fără experienţă trebuie să plece.

Un alt oficial de rang înalt a declarat pentru BBC că, în opinia sa, şeful de personal şi un alt consilier al lui Farage au scăpat de sub control şi "îl trag pe Nigel în jos".

Însă omul de afaceri Arron Banks, care a oferit UKIP un milion de lire sterline (1,38 milioane de euro) anul trecut, a afirmat că Farage a "dat totul" pentru a construi partidul şi "merită o pauză în loc de certuri mărunte". El a adăugat că O'Flynn "ar putea învăţa câteva lecţii de la Nigel despre prezentare şi comunicare".

Atacul asupra lui Farage intervine pe fondul unui alt conflict în interiorul UKIP, după ce singurul parlamentar al formaţiunii, Douglas Carswell, a opus rezistenţă presiunilor partidului de a cere 650.000 de lire sterline (898.000 de euro) din banii contribuabililor pentru a finanţa 15 membri suplimentari ai personalului său.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
UKIP,
CONFLICT
/actualitate/nigel-farage-criticat-de-seful-de-campanie-al-ukip-14262605
14262605
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.