Autobuzele supraetajate circulă de vineri pe traseul turistic Bucharest City Tour

Autor: Departamentul Social Postat la 13 mai 2015 51 afişări

Bucureştenii şi turiştii pot merge de vineri cu autobuzele supraetajate, pe traseul Bucharest City Tour, care cuprinde 14 staţii, informaţii despre obiectivele turistice, printre care Muzeul Antipa, Palatul Parlamentului şi Teatrul Naţional, fiind prezentate în ghiduri audio, în patru limbi.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat că din 15 mai vor fi reintroduse în circulaţie cele patru autobuze supraetajate, pe linia turistică Bucharest City Tour.

Autobuzele vor circula între orele 10.00 şi 21.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs în aproximativ 50 minute şi are 14 staţii: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff şi Piaţa Presei.

Obiectivele turistice aflate pe acest traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Turiştii au la dispoziţie ghiduri audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, hărţi şi pliante cu informaţii despre obiectivele turistice de pe traseu, precum şi sistem internet wireless gratuit, a precizat RATB.

Călătoriile cu autobuzele Bucharest City Tour vor avea aceleaşi tarife, rămase neschimbate de la data inaugurării liniei, pe 28 iulie 2011. Preţul unui card de transport este de 25 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiază de transport gratuit. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.

Proiectul Bucharest City Tour a fost iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Ministerul Turismului, la 28 iulie 2011. Linia turistică se suspendă în perioada sezonului rece.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RATB,
LINIE TURISTICĂ,
/actualitate/autobuzele-supraetajate-circula-de-vineri-pe-traseul-turistic-bucharest-city-tour-14258586
14258586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.