Meciul România - Slovacia, din Cupa Davis, va avea loc la Mamaia

Autor: Luminita Turcu Postat la 13 mai 2015 99 afişări

Federaţia Română de Tenis a anunţat că întâlnirea România-Slovacia, contând pentru turul doi din Grupa I, Zona Euro-Africană, a Cupei Davis, din perioada 17-19 iulie 2015, se va disputa pe terenul central al Clubului "IDU" din Mamaia, Constanţa, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

"În urma solicitării noastre către cluburile din ţară, pentru a găzdui întâlnirea de Cupa Davis, România-Slovacia, pe adresa federaţiei au venit mai multe cereri. Le-am analizat pe toate şi având în vedere respectarea normelor ITF în ceea ce priveşte organizarea unei astfel de competiţii, continuarea ideii de a promova evenimentul în cât mai multe oraşe din ţară, precum şi dorinţa jucătorilor şi a staff-ului echipei de Cupa Davis a României, am hotărât ca de data aceasta să ajungem la Constanţa, pe terenul central de la Tenis Club "Idu", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Andrei Pavel, căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, este bucuros că oraşul său natal a fost ales să găzduiască această întâlnire: "Avem în faţă un meci foarte important, cu Slovacia, care ne poate readuce mai aproape de elita mondială. Mă bucur că oraşul Constanţa a fost ales să găzduiască această întâlnire. Oriunde am juca în România ne simţim «acasă», dar să joci în oraşul natal e o motivaţie în plus. Pe lângă locul de desfăşurare, susţinerea suporterilor este crucială, şi sunt sigur că şi la Constanţa vom avea fani mulţi şi înfocaţi, care vor umple arena şi care ne vor «ridica» în momentele-cheie".

România va întâlni pe teren propriu echipa Slovaciei, în perioada 17-19 iulie. Dacă se va impune în turul doi, echipa României va juca apoi în play-off-ul pentru Grupa Mondială.

România şi Slovacia au mai fost adversare o singură dată, în 2002, iar atunci întâlnirea s-a disputat la Presov. Adrian Voinea, Andrei Pavel, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu s-au impus atunci cu 4-1 în faţa unei echipe a gazdelor pentru care au evoluat atunci Dominik Hrbaty, Karol Beck şi Karol Kucera, în barajul pentru Grupa Mondială.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TENIS,
CUPA DAVIS,
ROMÂNIA
/actualitate/meciul-romania-slovacia-din-cupa-davis-va-avea-loc-la-mamaia-14257390
14257390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.