Cadoul lui Serghei Lavrov pentru John Kerry: Un tricou cu Ziua Victoriei şi coşuri cu roşii şi cartofi

Autor: Ioana Bojan Postat la 13 mai 2015 36 afişări

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a oferit secretarului de Stat american, John Kerry, cu ocazia întrevederii de la Soci, un tricou cu însemnele Zilei Victoriei şi coşuri cu roşii şi cartofi.

Serghei Lavrov şi John Kerry s-au întâlnit marţi în staţiunea rusă de la Marea Neagră pentru a discuta despre relaţiile internaţionale şi bilaterale. Ministerul rus de Externe, care nu a făcut comentarii pe tema discuţiilor, a scris pe Facebook despre schimbul de cadouri dintre cei doi diplomaţi, relatează Russia Today în pagina electronică.

Lavrov i-a oferit omologului său american un tricou cu simbolurile victoriei sovietice în faţa Germaniei naziste, din urmă cu 70 de ani, pe care Rusia a comemorat-o recent printr-o paradă militară de amploare.

El i-a dat de asemenea lui Kerry două coşuri cu roşii şi cartofi care, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, "au o legătură îndepărtată cu cei oferiţi (lui Lavrov) de colegul său american cu ceva timp în urmă".

În ianuarie 2014, Kerry i-a oferit lui Lavrov doi cartofi mari din Idaho, cu ocazia unei întrevederi pe care au avut-o la Paris. Lavrov a declarat ulterior că o fermă rusească i-a cerut să doneze cartofii pentru experimente.

La rândul său, John Kerry i-a oferit marţi lui Serghei Lavrov o colecţie de citate din presa rusă despre care a declarat că "nu reflectă adevăratul potenţial al relaţiilor ruso-americane", conform paginii de Facebook a Ministerului rus de Externe.

Ulterior, secretarul de presă al ambasadei SUA la Moscova a scris pe Twitter că John Kerry i-a oferit de fapt lui Lavrov o servietă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
LAVROV,
KERRY
/actualitate/cadoul-lui-serghei-lavrov-pentru-john-kerry-un-tricou-cu-ziua-victoriei-si-cosuri-cu-rosii-si-cartofi-14258078
14258078
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.