Nicolăescu: Am convenit cu Sanitas să accepte suspendarea oricărui conflict de muncă

Postat la 25 noiembrie 2013 55 afişări

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicoescu, a declarat luni, după întâlnirea cu reprezentanţii Sanitas, că a convenit împreună cu aceştia suspendarea oricărui conflict colectiv de muncă, urmând ca miercuri să aibă noi runde de discuţii.

Nicolăescu: Am convenit cu Sanitas să accepte suspendarea oricărui conflict de muncă

 "Vom avea mai multe runde de negocieri: una cu Coaliţia (Profesioniştior din Sănătate - n.r.) şi a doua, după-amiază, cu Sanitas. Am convenit la întâlnirea de astăzi (luni) că vom merge în Guvern, unde vom prezenta o solicitare privind deblocarea a 1.200-1.400 de posturi în sistemul sanitar", a mai spus ministrul Sănătăţii.

O altă problemă de actualitate în sistemul sanitar este cea legată de contractul colectiv de muncă pe sector, fiind vorba despre primul document de acest fel din ultimii 20 de ani.

În acest context, Nicolăescu a spus, referindu-se la majorările salariale revendicate de personalul sanitar, că acestea ar putea fi făcute printr-un act adiţional la contractul colectiv de muncă, iar discuţiile pe această temă ar putea începe în decembrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nicolaescu-am-convenit-cu-sanitas-sa-accepte-suspendarea-oricarui-conflict-de-munca-11720602
11720602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.