Aproximativ 20 de experţi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică inspectează centrala de la Fukushima

Postat la 25 noiembrie 2013 46 afişări

O delegaţie formată din aproximativ 20 de experţi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a început, luni, o nouă verificare a lucrărilor de destructurare a centralei nucleare avariate de la Fukushima, unde incidentele s-au multiplicat în ultimele săptămâni.

Aproximativ 20 de experţi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică inspectează centrala de la Fukushima

 Timp de zece zile, 19 specialişti vor examina modul în care compania exploatantă, Tokyo Electric Power (TEPCO), lucrează la faţa locului pentru a pregăti destructurarea.

Această misiune, a doua de acest tip după cea din aprilie, durează până în 4 decembrie.

Experţii vor vizita centrala dar vor strânge, de asemenea, informaţii diverse de la TEPCO, precum şi de la Guvern şi alte părţi participante.

"Vom pune accentul în special pe eforturile depuse pentru gestionarea apei contaminate şi pe operaţiunile de transferare a combustibilului nuclear stocat în piscina reactorului 4 într-un loc mai sigur", a explicat Carlos Lentijo, şeful misiunii, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aproximativ-20-de-experti-ai-agentiei-internationale-pentru-energie-atomica-inspecteaza-centrala-de-la-fukushima-11719312
11719312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.