New-York-ul a dat startul sărbătorilor de iarnă

Postat la 30 noiembrie 2012 119 afişări

Ceremonia iluminării bradului din centrul New York- ului este este o tradiţie care se desfăşoară de 80 de ani în ultima săptămână din noimebrie şi un simbol al apropierii sărbătorilor de iarnă cunoscut în întreaga lume. Anul acesta, celebrarea a avut o semnificaţie specială, bradul fiind şi un simbol al rezistenţei în faţa uraganului Sandy, care a lovit New-York-ul în octombrie.

Copacul a avut anul acesta o înălţime de circa 25 de metri şi a fost plasat vizavi de Rockefeller Plaza prin intermediul unei macarale. A fost decorat cu peste 30.000 de lumini colorate şi cu o stea din cristale Swarovski, iar primarul New York-ului, Michael Bloomberg şi alîi oficiali au fost cei care au dat startul ceremoniei prin aprinderea luminilor.

Evenimentul a fost sărbătorit prin performanţele artistice ale lui Rod Stewart, CeeLo Green, Scotty McCreery, Mariah Carey şi al Billy Crystal.

Tradiţia aprinderii luminilor bradului de Crăciun este plasată cu mult timp în urmă, la începutul anul 1931, când constructorii care au participat la construirea clădirilor din centrul Rockefeller au împodobit primul brad, iar în 1933 a fost realizată şi prima ceremonie.

Vă prezentăm câteva poze şi un material video de la ceremonia care a avut loc miercuri, 28 noiembrie(sursa: www.wsj.com):

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
New-York,
sărbători,
iarna
/actualitate/new-york-ul-a-dat-startul-sarbatorilor-de-iarna-10359930
10359930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.