New York este cel mai important centru de afaceri din lume

Postat la 02 aprilie 2012 60 afişări

New York este cel mai important centru de afaceri din lume, depăşind Londra, Paris sau Tokyo, potrivit unui studiu al A.T. Kearney şi Bloomberg, care relevă influenţa metropolelor din marile economii emergente şi amprenta globalizării - transferul puterii de la guverne către o reţea de mari oraşe.

Top 10 este completat de Hong Kong, Los Angeles, Chicago, Seoul, Bruxelles şi Washington DC.

Studiul evaluează cele mai importante 66 de centre comerciale urbane din lume, în funcţie de cinci criterii: anvergura mediului de afaceri, accesul la capital uman, piaţa media şi accesul la informaţie, profilul cultural şi influenţa politică.

"Scopul nostru a fost să găsim o unitate de măsură care să ajute factorii de decizie din mediul corporate şi din rândul guvernelor să determine care dintre oraşele lumii va atrage şi va modela cel mai bine, în viitor, fluxul de oameni, de idei, de capital şi de bunuri", comentează pentru Bloomberg Mike Hales, partener la A.T. Kearney, companie de consultanţă cu sediul la Chicago.

Beijingul şi Shanghaiul reprezintă metropolele cu cea mai mare ascensiune anticipată pentru următorii 10-20 de ani, având şanse să detroneze centrele de afaceri din Vest, potrivit rezultatelor studiului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/new-york-este-cel-mai-important-centru-de-afaceri-din-lume-9465217
9465217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.