Nestle plăteşte 7 miliarde de dolari pentru dreptul de a vinde cafea Starbucks

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 mai 2018 234 afişări

Gigantul Nestle va plăti 7,15 miliarde de dolari către Starbucks pentru drepturile de a marketa şi vinde produsele lanţului de cafenele, de la boabe de cafea până la capsule, potrivit Bloomberg.

Nestle plăteşte 7 miliarde de dolari pentru dreptul de a vinde cafea Starbucks

Alianţa subliniază eforturile Nestle de a câştiga mai mulţi băutori de cafea în Statele Unite, unde produsele precum Nespresso şi Nescafe au fost înlocuite de produsele companiei JAB Holding. Compania de investiţii controlată de familia de miliardari Reimman a cheltuit peste 30 de miliarde de dolari pentru a-şi construi propriul imperiu al cafelei, achiziţionând active precum Keurig Green Mountain şi Peet.

„Alianţa cu Starbucks le va permite celor de la Nestle să ţină JAB la distanţă”, a transmis Jean-Philippe Bertschy, analist în cadrul Bank Vontobel.

Acesta a adăugat că preţul pentru brand ar putea părea exagerat, însă investiţia se va acoperi în trei-patru ani. „Permite brandului Nestle să câştige teren la scară largă în SUA, iar acesta a fost un punct slab până acum”.

Luni, la ora 13.00, acţiunile companiei Nestle erau în creştere cu 1%, şi se tranzacţionau la preţul de 77 dolari per acţiune.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.