Nestlé Needs Youth

Autor: Andra Stroe Postat la 01 octombrie 2020 39 afişări

Nestlé Needs Youth

Nestlé

Motivaţie:

Deoarece 71 de milioane de tineri din întreaga lume sunt şomeri, în timp ce peste jumătate de miliard sunt angajaţi în locuri de muncă incerte, precare sau pe perioadă determinată, în 2014 Nestlé a lansat iniţiativa Nestlé Needs YOUth,  dedicată tinerilor la nivel global, căreia i s-a alăturat şi piaţa locală. Sub umbrela acestui pilon a fost lansată, în acelaşi an, campania „Alliance for YOUth”, care are ca principal obiectiv dezvoltarea unor serii de iniţiative profesionale pentru a oferi tinerilor o experienţă de muncă semnificativă şi stagii de pregătire şi din care fac parte mai multe companii.

Descrierea proiectului:

Pentru a facilita tranziţia din mediul educaţional pe piaţa muncii, Nestlé colaborează cu universităţi, colegii cu profil economic şi organizaţii studenţeşti pentru a organiza evenimente de dezvoltare adresate liceenilor, studenţilor sau proaspeţilor absolvenţi. Zeci de specialişti Nestlé contribuie anual la dezvoltarea competenţelor sutelor de tineri care participă la workshop-urile companiei, prin organizarea de sesiuni de consiliere în carieră la ateliere de specialitate pe teme de marketing, finanţe, supply chain, seminarii de autodezvoltare pe teme de leadership, inteligenţă emoţională şi time management, precum şi prin intermediul şcolii de vară Summer’s Cool. Celelalte companii care fac parte din program îşi mobilizează, de asemenea, angajaţii pentru a fi activi în comunitate şi a-i ajuta pe tineri să se pregătească pentru locul de muncă prin oferirea de sfaturi practice, informaţii cu privire la CV şi pregătire pentru interviul de angajare. Partenerii „Alliance for YOUth” sunt membri activi ai Alianţei Europene pentru Ucenicie a Comisiei Europene, promovând programele de ucenicie şi stagiu din poziţia de ambasadori activi ai formării vocaţionale în Europa. În România, Nestlé organizează pe durata Săptămânii Europene a Competenţelor Profesionale workshop-uri de gestionare a timpului şi de marketing, în care participanţii află secretele liderului din industria alimentară. Totodată,  Nestlé a lansat campania Clinica de CV-uri, prin care studenţii sunt invitaţi să-şi transmită CV-urile, iar recrutorii şi specialiştii în resurse umane ai companiei le oferă sfaturi de optimizare şi îmbunătăţire pentru creşterea şanselor de a obţine un loc de muncă. În cadrului program, prin implicare şi transfer de cunoştinţe, punem la îndemâna tinerilor instrumentele potrivite pentru viitorul lor job.

Efecte:

Prin această iniţiativă, Nestlé şi-a luat angajamentul de a oferi 230.000 de oportunităţi de angajare şi formare profesională în intervalul 2017 – 2020 pentru tinerii din zona EMENA. Până în 2022, 15 milioane de tineri se vor bucura de susţinere din partea Global Alliance for YOUth, având oportunitatea de a dezvolta abilităţi profesionale pentru viitor: digital, soft skills, STEM, consiliere în carieră şi antreprenoriat. Acest angajament reprezintă o creştere semnificativă de la planurile anunţate anul trecut, de 6 milioane de oportunităţi oferite. Până în prezent, 340 de companii din Europa s-au alăturat „Alliance for YOUth”. Nestlé şi „Alliance for YOUth” au oferit mai mult de 215.000 locuri de muncă şi oportunităţi de formare profesională în ultimii trei ani. În România, din 2014 şi până la finalul anului 2018, compania a reuşit să atingă prin acţiunile efectuate peste 4.000 tineri: a angajat 540 tineri profesionişti, a oferit 177 stagii de internship şi traineeship şi a organizat 93 evenimente de dezvoltare la care au participat peste 3.200 de tineri. Reprezentanţii companiei spun că nu au avut costuri pentru aceste proiecte, implementarea fiind făcută cu ajutorul voluntarilor Nestlé, iar anul acesta, prin intermediul interfeţelor digitale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.