NATO exprimă preocupare privind prezenţa militară rusă în zona arctică

Autor: Mihai Draghici Postat la 01 mai 2015 54 afişări

Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de manevrele militare efectuate de Rusia în regiunea arctică, afirmă generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor NATO din Europa.

"Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică sunt preocupate de prezenţa militară rusă în Arctica; construirea de baze militare în această zonă nu este nici în interesul altor ţări", a spus Breedlove în faţa membrilor Comisiei Forţelor armate a Senatului american.

În ultimele luni, armata rusă a efectuat o serie de exerciţii tactice în regiunea Arctică, în contextul tensiunilor cu Occidentul din cauza crizei din Ucraina.

Potrivit agenţiei TASS, extinderea prezenţei militare ruse în zona arctică este un obiectiv prioritar al Kremlinului.

Comandamentul strategic nordic va coordona foeţele militare din zonele Novaya Zemlia, Noua Siberie, Teritoriul Franz Josef şi Insula Wrangel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NATO,
RUSIA,
/actualitate/nato-exprima-preocupare-privind-prezenta-militara-rusa-in-zona-arctica-14190311
14190311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.