NASA va lansa rachete pentru studii ştiinţifice din nordul Australiei

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 iunie 2022 30 afişări

NASA va lansa trei rachete în decurs de câteva săptămâni din nordul Australiei pentru cercetări ştiinţifice, au anunţat miercuri autorităţile, marcând astfel prima dată când agenţia spaţială va lansa rachete de la o instalaţie comercială din afara Statelor Unite, scrie Reuters.

NASA va lansa rachete pentru studii ştiinţifice din nordul Australiei

Guvernul australian a acordat aprobarea de reglementare pentru ca rachetele să fie lansate de la centrul spaţial privat Equatorial Launch Australia (ELA) din Arnhem, a declarat miercuri premierul Anthony Albanese.

"Acesta este un proiect cu adevărat interesant", a declarat Albanese în timpul unei conferinţe de presă la Darwin, capitala Teritoriului de Nord. "Ideea că NASA este direct implicată aici, în Australia, ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru toţi australienii".

Misiunile NASA vor investiga fenomene de heliofizică, astrofizică şi ştiinţe planetare care pot fi observate doar din emisfera sudică. Prima rachetă va fi lansată pe 26 iunie, în timp ce celelalte sunt planificate pentru 4 şi 12 iulie.

Aproximativ 75 de membri ai personalului NASA se vor afla în Australia pentru acest eveniment, a declarat premierul. Lansările vor fi primele efectuate de agenţia spaţială americană din Australia din 1995.

Guvernul Teritoriului de Nord a sprijinit proiectul încă de la început, investind 5 milioane de dolari australieni (3,6 milioane de dolari) pentru dezvoltarea Centrului Spaţial Arnhem, a declarat compania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nasa,
australia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.