Mutarea cu care Dacia vrea să aducă în genunchi competiţia. Şeful Dacia surprinde pieţele cu o declaraţie

Postat la 04 martie 2019 8208 afişări

Dacia va miza în continuare pe motoarele pe benzină şi pe GPL, pe măsură ce şi cererea pentru acestea este în creştere, spune Christophe Dridi, directorul general al Automo­bile Dacia şi Group Renault România.

Mutarea cu care Dacia vrea să aducă în genunchi competiţia. Şeful Dacia surprinde pieţele cu o declaraţie

„La Mioveni producem acum un nou motor de 1 litru pe benzi­nă. Aici, grupul Re­nault nu pro­duce motoare diesel, iar acum acest lucru repre­zintă un avantaj, în condiţiile în care până de curând acest lu­cru era un incon­ve­nient sub aspec­tul cererii“, a spus Christophe Dridi.

 

Un al doilea pas îl reprezintă creşterea producţiei de versiuni ale modelelor Dacia cu instalaţie GPL din fabrică. Momentan principala piaţă pe care sunt livrate acestea este cea din Italia. Motoarele pe benzină atunci când funcţionează pe GPL emit mai puţin dioxid de carbon şi mai puţine noxe.

 

„Avem tot mai mulţi clienţi care întreabă de GPL, dar avem o capacitate limitată de a instala pe maşini în uzină şi implicit acest lucru limitează oferta. Din acest motiv vom investi şi vom creşte anul acesta capacitatea de producţie. Vrem să răspundem cererii clienţilor pe fondul cererii mari de GPL.“

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacia,
piata,
competitie,
declaratie,
mutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.