Municipalitatea din Fukushima vrea să cureţe 110.000 de case contaminate

Postat la 28 septembrie 2011 15 afişări

Autorităţile din oraşul Fukushima, situat la aproximativ 70 de kilometri de centrala avariată, au anunţat marţi un plan care prevede curăţarea într-un termen de doi ani a caselor situate în zonele cele mai contaminate, pentru a proteja şi linişti locuitorii.

Aproximativ 110.000 de locuinţe individuale sunt vizate de această operaţiune de amploare, în contextul în care în anumite puncte din oraş există niveluri ridicate de radioactivitate, la şase luni de la accidentul declanşat în complexul atomic Fukushima Daiichi de un cutremur urmat de un tsunami care au devastat regiunea. "Era şi timpul!", a reacţionat un locuitor în faţa camerelor postului public de televiune NHK. "Am copii mici şi sunt îngrijorată când ies să se joace afară", a declarat o femeie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
case,
radiatii,
fukushima,
centrala nucleara
/actualitate/municipalitatea-din-fukushima-vrea-sa-curete-110-000-de-case-contaminate-8808592
8808592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.