Muncitori români, exploataţi fără scrupule. Acestia lucrau fără niciun consult medical, nici măcar în caz de accident, şi sub ameninţări constante, inclusiv cu moartea

Postat la 31 martie 2022 712 afişări

Muncitori români, exploataţi fără scrupule. Acestia lucrau fără niciun consult medical, nici măcar în caz de accident, şi sub ameninţări constante, inclusiv cu moartea

12 ore de lucru pe zi pentru bani puţini, fără niciun consult medical, nici măcar în caz de accident, şi sub ameninţări constante, inclusiv cu moartea. Sunt condiţiile în care muncesc zeci de muncitori străini, mulţi români, în sudul Italiei.

Carabinierii din Corigliano-Rossano, provincia Cosenza, au reţinut joi 15 persoane - dintre care 13 italieni, un român şi un bulgar - acuzate de intermediere ilegală, exploatare a forţei de muncă, ameninţare şi şantaj, scrie presa italiană. Şase dintre ele au fost arestate, în timp ce nouă au fost plasate în arest la domiciliu.

Ancheta a început în Mirto Crosia, în urma unor plângeri din partea muncitorilor angajaţi în agricultură şi a scos la iveală un fenomen mult mai amplu.

Recrutarea muncitorilor era gestionată de angajaţii unor societăţi din mai multe provincii ale Italiei, cel puţin din a doua jumătate a anului 2018 până în 2021.

S-a constatat că ameninţările şi actele de violenţă fizică au fost folosite în mod sistematic împotriva muncitorilor. Oamenii erau ameninţaţi inclusiv cu moartea când încercau să protesteze. Acest lucru se întâmpla mai ales când îşi primeau salariul, care varia între 15 şi 30 de euro pe zi pentru mai mult de 12 ore de muncă pe câmp.

De asemenea, muncitorii nu au fost niciodată supuşi vreunui control medical, nici măcar în caz de accident. Cazul unui muncitor care şi-a rupt piciorul după ce a încărcat peste 630 de lăzi cu roşii şi căruia i s-a refuzat orice fel de asistenţă este emblematic în acest sens.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muncitori,
italia,
exploatare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.