Mugur Tolici, director de resurse umane în cadrul BNR: Încearcăm să păstrăm un echilibru între inflaţie şi creşterile salariale şi acordăm o atenţie sporită angajaţilor cu salarii mai mici

Autor: Roxana Rosu Postat la 18 august 2022 66 afişări

Mugur Tolici, director de resurse umane în cadrul BNR: Încearcăm să păstrăm un echilibru între inflaţie şi creşterile salariale şi acordăm o atenţie sporită angajaţilor cu salarii mai mici

Mugur Tolici, director de resurse umane în cadrul BNR, a declarat că Banca încearcă să păstreze un echilibru între inflaţie şi creşterile salariale, fiind acordată o atenţie sporită angajaţilor cu salarii mai mici.

”Avem cam 20% angajaţi cu studii medii, mai ales pe zona de casierie şi suport. Creşterea salarială e diferenţiată”, a spus Tolici în cadrul ZF Bankers Summit 2022.  

În plus, BNR alocă annual 2% din bugetul de salarii pentru creşteri individuale, încercând să echilibreze nivelul între angajaţii mai vechi şi cei care au fost recrutati mai recent.

”Noi aplicăm principiu de potrivire a candidatului cu postul vizat şi de aceea respingem circa 5% dintre persoanele care câştigă concursul. Nu sunt potrivite pentru postul respectiv. Avem un chestionar psihometric care evaluează potrivirea cu rolul şi ne uităm la semnalele de alarmă.  Noi facem asta de 8 ani şi acurateţea e de peste 95%.  Directorii din BNR, care au fost reticenţi la început, au văzut repede că aceste instrumente ajută. Toţi directorii din Bancă au fost la rândul lor evaluaţi”, a mai spus Mugur Tolici.

În cee ace priveşte sursa candidaţilor, în continuare, facultatea cu cei mai buni candidaţi este Facultatea de Finanţe – Bănci din cadrul ASE, pentru că majoritatea studenţilor vor să lucreze în sistemul bancar. ”80% dintre absolvenţi îşi găsesc un loc de muncă, majoritatea în sistemul bancar, deci rămâne atractiv în continuare”, a precizat Mugur Tolici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
bnr,
crestere,
salarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.