Moscova emite o avertizare de călătorie pentru cetăţenii ruşi urmăriţi de SUA

Postat la 03 septembrie 2013 46 afişări

Ministerul rus de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii săi, avertizând persoanele urmărite de Statele Unite să nu viziteze ţările care au un tratat de extrădare cu Washingtonul.

Moscova emite o avertizare de călătorie pentru cetăţenii ruşi urmăriţi de SUA

 "Avertizare pentru cetăţenii care călătoresc la nivel internaţional", afirmă buletinul Ministerului de Externe, relatează The New York Times, în ediţia electronică de luni. "Recent, reţinerea unor cetăţeni ruşi în diferite ţări, la cererea agenţiilor americane, a devenit mai frecventă - cu scopul extrădării şi urmăririi judiciare în Statele Unite".

Citând exemple din Costa Rica, Republica Dominicană, Lituania şi Spania, Ministerul de Externe susţine că "experienţa arată că urmăririle judiciare împotriva celor care au fost de fapt răpiţi şi duşi în Statele Unite au un caracter subiectiv, se bazează pe dovezi incerte şi sunt orientate clar spre condamnare".

Extrădarea a fost în mod frecvent un subiect de dispută între Rusia şi Statele Unite, dar dezacordurile s-au accentuat în ultimele luni pe fondul cazului lui Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), acuzat de spionaj în Statele Unite şi căruia Rusia i-a acordat azil temporar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/moscova-emite-o-avertizare-de-calatorie-pentru-cetatenii-rusi-urmariti-de-sua-11288405
11288405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.