Mogulul media Rupert Murdoch se răzvrăteşte: Facebook să plătească publisherii pentru ştiri la fel cum operatorii de cablu plătesc staţiile TV

Postat la 25 ianuarie 2018 64 afişări

Facebook ar trebui să plătească editorii companiilor de media care produc ştiri „de încredere” o taxă, pentru că informaţiile ajung pe reţeaua socială după un model asemănător al industriei de cablu TV, care plăteşte taxe producătorilor de conţinut, a declarat mogulul media Rupert Murdoch (foto), care deţine cotidianul Wall Street Journal, dar şi Fox News, New York Post şi alte entităţi media, scriu Reuters, New York Times şi portalul Recode.net.

Mogulul media Rupert Murdoch se răzvrăteşte: Facebook să plătească publisherii pentru ştiri la fel cum operatorii de cablu plătesc staţiile TV

„Publisherii îmbunătăţesc în mod evident valoarea şi integritatea Facebook prin ştirile şi conţinutul pe care îl produc fără a fi recompensaţi în mod adecvat pentru aceste servicii”, a declarat Murdoch. „Plata unor tarife pentru preluarea acestui conţinut ar avea un impact minor asupra profitului Facebook, însă ar avea un impact major asupra viitorului publisherilor şi jurnaliştilor”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.