Ministrul rus de Finanţe: Rubla a devenit prea puternică

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 24 aprilie 2015 40 afişări

Rubla a devenit prea puternică, a afirmat vineri ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, comentând măsurile luate de banca centrală a Rusiei la sfârşitul anului 2014 şi începutul lui 2015, relatează Sputnik.

"S-a întâmplat ceea ce ne-am aşteptat: volumul rezervelor în aur s-a stabilizat, apoi rubla a început să se stabilizeze, iar acum s-a întărit. Credem că s-a apreciat extrem de puternic, este prea mult", a spus Siluanov.

Ministrul a arătat că la sfârşitul lui 2014 cererea de valută din partea ruşilor a crescut din cauza devalorizării rublei, ceea ce a condus la ieşiri de capital şi la accelerarea inflaţiei.

Rubla s-a devalorizat cu 46% în 2014, coborând în decembrie la 67,8 unităţi pentru un dolar, pe fondul scăderii cotaţiilor petrolului. În acest an, rubla şi-a revenit însă, atingând vineri nivelul de 51,6 unităţi pentru un dolar.

Bloomberg a estimat recent că rubla rusească înregistrează cele mai bune performanţe între valutele analizate la nivel mondial, principalul motiv pentru aprecierea monedei fiind armistiţiul din Ucraina.

La jumătatea lunii martie, Siluanov a apreciat că economia Rusiei a depăşit cel mai dificil moment la sfârşitul lui 2014, fiind în curs de stabilizare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUBLA,
CURS,
/actualitate/ministrul-rus-de-finante-rubla-a-devenit-prea-puternica-14151138
14151138
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.