NEPI vrea să-şi majoreze capitalul cu 80 milioane euro pentru finanţarea de proiecte imobiliare

Autor: Cristina Cuncea Postat la 04 august 2014 61 afişări

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa locală, va efectua o majorare de capital prin emisiune de acţiuni în valoare de 80 milioane euro, în vederea finanţării de proiecte imobiliare.

"Încasările aferente majorării de capital se vor folosi pentru a finanţa parţial proiectele de dezvoltare existente, precum şi potenţiale oportunităţi de achiziţii şi dezvoltări. Acest lucru este în conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe oportunităţi care conduc la maximizarea pe termen lung a câştigurilor recurente pe acţiune atribuibile acţionarilor. Majorarea de capital, desfăşurată pe Bursa din Johannesburg va fi implementată printr-o ofertă de acţiuni tip accelerated book build la care vor putea participa doar investitorii publici", se arată într-un comunicat al NEPI transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta se deschide luni.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursa de valori de la Londra, pe segmentul AIM.

Compania a atras, în noiembrie 2013, aprilie şi iunie 2014, prin majorări de capital, un total de peste 140 milioane euro, bani utilizaţi pentru finanţarea proiectelor.

NEPI a anunţat miercuri că a cumpărat un teren de 7,4 hectare în Piatra Neamţ pentru dezvoltarea unui centru comercial de 29.000 metri pătraţi şi că va prelua şi restul de 30% din proiectul Mega Mall Bucureşti.

Mega Mall din cartierul Pantelimon din Bucureşti, a cărei suprafaţă închiriabilă este de 70.700 de metri pătraţi, este închiriat în proporţie de 85% şi urmează să fie finalizat în al doilea trimestru al anului 2015. NEPI a intrat în 2013 în proiect când a preluat 70% din participaţie de la dezvoltatorul austriac Real 4 You. Investiţia este estimată la 150 de milioane de euro.

NEPI a cumpărat în urmă cu câteva luni un teren de 18 hectare în Timişoara de la fraţii Marius şi Emil Cristescu, unde intenţionează de asemenea să dezvolte un centru comercial, de până la 80.000 de metri pătraţi.

Fondul sud-african de investiţii mai are în curs de dezvoltare două centre comerciale, în Bucureşti şi Târgu Jiu, Vulcan Value Centre şi Shopping City Târgu Jiu.

NEPI are în România un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 miliarde de euro, faţă de 700 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

În primul semestru un profit atribuibil acţionarilor a totalizat 30,3 milioane euro, cu 40% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, de 21,7 milioane euro.

Fondul a raportat în perioada analizată venituri nete din chirii de peste 30 de milioane de euro, cu 60% mai mult faţă de acelaşi interval din 2013. Datoriile NEPI se ridicau la peste 283 milioane de euro la sfârşitul primului semestru.

În prezent, NEPI gestionează în România Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

De asemenea, NEPI are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la peste 250.000 metri pătraţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEPI,
MAJORARE CAPITAL,
/actualitate/nepi-vrea-sa-si-majoreze-capitalul-cu-80-milioane-euro-pentru-finantarea-de-proiecte-imobiliare-13030894
13030894
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.