Hidroelectrica a închis a cincea linie de finanţare în ultimele cinci luni

Autor: Liviu Iancu Postat la 04 august 2014 57 afişări

Producătorul de electricitate Hidroelectrica, aflat în insolvenţă, a închis la sfârşitul lunii iulie o linie de credit de 30 de milioane de euro deschisă la RBS Bank în 2008, aceasta fiind a cincea finanţare închisă de companie în ultimele cinci luni.

Împrumutul de 30 de milioane de euro, destinat finanţării capitalului circulant, contractat de la RBS Bank în 2008, a fost prelungit succesiv în intervalul 2009 - 2013, ca urmare a insuficienţei fondurilor proprii necesare închiderii la maturitate.

Linia de credit contractată de la RBS Bank este a cincea finanţare închisă în decurs de numai cinci luni de zile, fiind precedată de linia de credit acordată de Alpha Bank, în valoare de 80 milioane lei, închisă în data de 31 martie, linia de credit acordată de Banca Transilvania (120 milioane lei) închisă în aprilie, şi creditul de investiţii acordat de BERD (110 milioane lei), rambursat tot în aprilie, dar şi creditul de investiţii acordat de Citibank (75 milioane euro), rambursat integral în luna iunie.

"Seria finanţărilor închise urmează a fi completată, până la sfârşitul anului 2014, de un credit, în cuantum de 60 de milioane de euro, care urmează a ajunge la maturitate în luna noiembrie. Rambursările masive de credite şi linii de credit, efectuate în ultimii doi ani, au contribuit la diminuarea gradului de îndatorare", a anunţat Hidroelectrica într-un comunicat.

De la data deschiderii procedurii insolventei, 20 iunie 2012, pâna în prezent, soldul creditelor şi liniilor de credit a fost redus, potrivit comunicatului, cu 76%, de la valoarea de 841 de milioane de euro la valoarea de 204 de milioane de euro.

"Cash-flow-ul generat pe parcursul semestrului I 2014, de 294 milioane lei, contribuie nu numai la îmbunătăţirea lichidităţii companiei, dar asigura şi confortul financiar necesar implementării programului anual de investiţii. Performanţa pe lichiditate este dublată de profitul brut record obţinut în primele şase luni ale anului 2014, de 509 milioane lei", se mai arată în comunicat.

Compania este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HIDROELECTRICA,
CREDIT,

Citeşte pe prosport.ro

/actualitate/hidroelectrica-a-inchis-a-cincea-linie-de-finantare-in-ultimele-cinci-luni-13029854
13029854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.