Banca Naţională o sărbătoreşte pe Elena Văcărescu

Postat la 03 august 2014 74 afişări

BNR va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, 4 august, o monedă din argint dedicată aniversării a 150 de ani de la naşterea Elenei Văcărescu (1864-1947), scriitoare română, diplomată şi militantă pentru Marea Unire, prima femeie membru de onoare a Academiei Române şi laureată de două ori cu premiul Academiei Franceze.

Banca Naţională o sărbătoreşte pe Elena Văcărescu

Caracteristicile monedei sunt următoarele: valoare nominală: 10 lei; metal: argint; titlu: 999‰; formă: rotundă; diametru: 37 mm; greutate: 31,103 g; calitate: proof; cant: zimţat.

Aversul monedei redă conacul de la Văcăreşti, în care a copilărit Elena Văcărescu, anul de emisiune "2014", stema României, valoarea nominală "10 LEI" şi inscripţia în arc de cerc "ROMANIA". Reversul monedei prezintă portretul, numele, semnătura Elenei Văcărescu şi anul naşterii.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 310,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 150 de ani de la naşterea Elenei Văcărescu au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-nationala-o-sarbatoreste-pe-elena-vacarescu-13027820
13027820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.