Premierii Bulgariei şi Serbiei doresc dezvoltarea infrastructurii rutiere şi energetice cu România

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 24 aprilie 2015 53 afişări

Premierul bulgar, Boyko Borisov, şi cel sârb, Aleksandar Vucic, s-au declarat interesaţi de dezvoltarea infrastructurii de transport şi energie cu România, inclusiv de o autostradă care să lege capitatele celor trei ţări, ţínând cont că, în 2016, se va finaliza o autostradă între Sofia şi Belgrad.

"Dorinţa mea este să văd o autostradă care să lege Bucureştiul cu Sofia şi Belgrad", a declarat premierul Bulgariei, Boyko Borisov, vineri, la Craiova, la finalul întâlnirii cu omologii săi român, Victor Ponta, şi sârb, Aleksandar Vucic.

Premierul Bulgariei a subliniat, în acest context, că anul viitor va fi finalizată autostrada Sofia-Beglrad, pe care se va putea merge cu o viteză de 160 km/ oră.

Borisov a mai arătat că în ţara sa se lucrează la mai multe autostrăzi, precum Hemus sau Struma, care leagă Bulgaria cu ţările din regiune, inclusiv Serbia sau România.

Potrivit premierului Borisov, Bulgaria este implicată în mai multe proiecte de transport al resurselor de gaz şi petrol dinspre Asia sau Rusia, proiecte regionale care oferă şansa României de a-şi valorifica resursele energetice, precum cele de gaz pe care OMV le va exploata în Marea Neagră.

La rândul său, premierul sârb, Aleksandar Vucic, a precizat că s-a primit acceptul Bruxelles-ului pentru o autostradă Burgas-Vârşeţ-Timşoara şi speră ca lucrările la aceasta să înceapă anul viitor.

Vucic a remarcat şi necesitatea colaborării în proiecte ce privesc transportul pe Dunăre, în timp ce Borisov a propus ca viitoare întâlnire a "Grupului de la Craiova" să aibă loc în Bulgaria, la Varna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
BULGARIA,
SERBIA
/actualitate/premierii-bulgariei-si-serbiei-doresc-dezvoltarea-infrastructurii-rutiere-si-energetice-cu-romania-14150478
14150478
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.