Ministrul Muncii anunţă cu cât se măresc salariile a un milion de bugetari români

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 august 2022 127 afişări

Ministrul Muncii anunţă cu cât se măresc salariile a un milion de bugetari români

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, după şedinţa de Guvern, că aproximativ un milion de bugetari vor primi, de la 1 august, în medie, cu 150 de lei mai mult la salariu. Impactul bugetar e de 2,1 miliarde de lei, bani care deja sunt bugetaţi, menţionează el.

Marius Budăi a precizat că majorarea va fi, în medie, de 150 de lei pentru fiecare angajat.

El menţionează că nu sunt incluşi angajaţii din sistemul medical, precum şi alte categorii din ministere, care au ajuns deja la nivelul salarial prevăzut pentru 2022.

„Impactul bugetar este undeva la 2,1 miliarde, dar intră în cheltuielile bugetare deja aprobate”, a ţinut să adauge Marius Budăi.

„Astăzi (vineri - n.r.) vom aproba creşterea salariilor în sistemul public. Este o creştere în concordanţă cu disponibilitatea bugetară şi, desigur, în conformitate cu discuţiile avute cu partenerii sociali”, spunea lqa începutul şedinţei Executivului premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că este vorba de acordarea unei pătrimi din diferenţa existentă în plată şi nivelul salarial care ar fi trebuit să fi ajuns, conform legii 153, în anul 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
budăi,
salarii,
bugetari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.