Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu anunţă noi modificări la structura anului şcolar

Postat la 12 februarie 2019 573 afişări

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că există varianta ca primul semestru al anului şcolar să se încheie înainte de sărbătorile de iarnă, dar să fie micşorată vacanţa.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu anunţă noi modificări la structura anului şcolar

„Haideţi să închidem bugetul şi să încercăm să facem lucruri mai bune pentru şcoală. Nu vreau niciodată, prin nicio măsură pe care o voi lua, să bulversez sistemul de învăţământ. Aş vrea să nu mai creăm probleme acestui sistem. Ceea ce a fost în acest an, aţi văzut şi dumneavostră, vacanţa de iarnă începe în 21 septembrie, se termină în 11 sau 12 ianuarie, deci 3 săptămâni de vacanţă, 2 săptămâni de şcoală şi pe urmă iar vacanţă. Dacă reuşim să găsim o formulă să nu micşorăm vacanţele şi să încheiem semestrul înainte să încheiem vacanţa de iarnă, atunci probabil asta ar trebui să facem (modificarea structurii semestrului astfel încât primul semestru să se încheie înainte de vacanţa de iarnă - n. r.)”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andornescu, marţi, la Parlament.

Ministrul Educaţiei a declarat că modificările vor fi făcute fără micşorarea vacanţei. (Deci ar fi o variantă ca primul semestru să se încheie înainte de vacanţă? - n.r.). Dar fără să micşorăm vacanţă. Eu am vorbit de micşorarea semestrului, toată lumea a vorbit de reducerea vacanţei”, a spus Andronescu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
an scolar,
modificari,
structura,
vacanta,
semestru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.