Ministrul Economiei: Achiziţia petrochimiei Arpechim şi salariile mari au dus Oltchim în insolvenţă

Postat la 26 februarie 2013 16 afişări

Achiziţia activelor de petrochimie ale Arpechim şi necorelarea dintre evoluţia salariilor şi cea a veniturilor companiei sunt principalele motive pentru care Oltchim este în insolvenţă, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, menţionând că salariul mediu brut este de 4.000 lei pe lună.

Vosganian a prezentat într-o conferinţă de presă concluziile raportul preliminar elaborat de administratorii judiciari şi a arătat că Oltchim are datorii de 800 milioane euro şi un necesar de 200 milioane euro pentru retehnologizare.

"Presiunea totală pe Oltchim este de 1 miliard de euro. Pe lângă datoriile de 800 milioane euro este nevoie de cheltuieli de mediu şi de retehnologizare de 200 milioane euro", a spus Vosganian.

El a arătat că activele de petrochimie ale Arpechim, cumpărate de Oltchim, necesită investiţii importante.

Alt motiv pentru insolvenţa combinatului este că unele firme sunt şi furnizori şi clienţi ai companiei. Ministrul a dat ca exemplu patru firme, care au fost şi clienţi şi furnizoti ai Oltchim, în care fostul director general al Oltchim Constantin Roibu şi membri ai familiei acestuia sunt administratori sau acţionari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-economiei-achizitia-petrochimiei-arpechim-si-salariile-mari-au-dus-oltchim-in-insolventa-10604839
10604839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.