Ministrul bulgar de Externe: Vreau să rezolvăm repede cu România delimitarea platoului maritim

Postat la 22 august 2013 54 afişări

Kristian Vigenin, ministrul bulgar al Afacerilor Externe, a declarat că delimitarea platoului maritim din Marea Neagră este "o problemă" în relaţia cu România, el dorind ca aceasta să fie rezolvată cât mai repede, având în vedere importanţa sa "politică şi economică".

Ministrul bulgar de Externe: Vreau să rezolvăm repede cu România delimitarea platoului maritim

 "O problemă este şi delimitarea platoului maritim din Marea Neagră dintre cele două state. Ambiţia mea este să rezolvăm această problemă cât mai repede pentru că are aspecte politice şi economice", a afirmat Vigenin, într-o conferinţă de presă comună cu omologul român, Titus Corlăţean.

De asemenea, el a arătat că o altă problemă în relaţia cu România este cea a minorităţilor, în special cea privind slujba religioasă în limba bulgară pe teritoriul românesc, însă are încredere că aceasta va fi rezolvată în conformitate cu standardele europene, într-un spirit de cooperare fără a se da voie ca aceasta să "fie hrană pentru naţionaliştii din ambele ţări".

Ministrul Corlăţean a arătat că a discutat cu Vigenin despre problema "fostei biserici bulgare din Bucureşti" şi despre liceul bulgar din România, dar şi despre liceul român din Bulgaria şi interesul exprimat de asociaţiile minorităţii româno-vlahe pentru respectarea dreptului la educaţie şi religie în limba maternă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-bulgar-de-externe-vreau-sa-rezolvam-repede-cu-romania-delimitarea-platoului-maritim-11266841
11266841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.