Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, face miercuri o vizită în România

Autor: Catalina Mihai Postat la 13 ianuarie 2015 45 afişări

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, face miercuri o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia va avea consultări cu omologul român, Bogdan Aurescu, potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX.

MAE precizează că ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea, miercuri, consultări cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Philip Hammond, în cadrul vizitei efectuate de acesta la Bucureşti.

Vizita oficialului britanic reprezintă "o nouă oportunitate pentru diversificarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale româno-britanice şi contribuie la consolidarea dialogului politico-diplomatic dintre cele două ţări", informează sursa citată.

În contextul aniversării, în acest an, a 135 de ani de relaţii diplomatice româno-britanice, ministrul Bogdan Aurescu şi omologul său britanic vor avea un schimb de opinii cu privire la modalităţile de "valorificare optimă" a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, atât la nivel politic, cât şi la nivel sectorial. În cadrul convorbirilor vor fi abordate, totodată, aspecte ce ţin de intensificarea şi diversificarea cooperării economice, pe fondul tendinţei ascendente din ultimii ani a relaţiilor comerciale bilaterale şi care să contribuie la stimularea investiţiilor britanice în România.

De asemenea, vor fi dezbătute subiecte de interes comun ale agendei europene, cu accent pe securitatea energetică, libera circulaţie, politica de extindere a UE şi relaţiile cu Balcanii de Vest, dinamica Parteneriatului Estic din perspectiva evoluţiilor recente din vecinătatea estică a Uniunii, parcursul european al Republicii Moldova.

Potrivit MAE, o atenţie particulară va fi acordată şi stadiului implementării concluziilor Summit-ului NATO din Marea Britanie din septembrie 2014, precum şi combaterii terorismului, luptei contra ISIL, situaţiei din Siria şi Egipt, dosarului nuclear iranian şi situaţiei din Afganistan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PHILIP HAMMOND,
VIZITĂ,
ROMÂNIA
/actualitate/ministrul-britanic-de-externe-philip-hammond-face-miercuri-o-vizita-in-romania-13762523
13762523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.