Un şofer de 20 de ani cu BMW plăteşte pe asigurarea RCA 11.566 de lei

Postat la 13 ianuarie 2015 1498 afişări

Un şofer de 20 de ani cu BMW plăteşte pe asigurarea RCA 11.566 de lei

Valoarea unei poliţe RCA poate depăşi 11.000 de lei pentru şoferii tineri care deţini autoturisme cu capacitate cilindrică mare.

Astfel, Uniqa Asigurări îi percepe unui şofer cu vârsta de 20 de ani, proprietar de BMW, un tarif de 10.439 lei pentru o poliţă valabilă timp de 12 luni. Acelaşi şofer plăteşte pentru RCA la Omniasig suma de 11.566 de lei, însemnând de 11 ori valoarea unui salariu minim pe economie sau de şapte ori valoarea salariului mediu net din România.

Date consultate de specialiştii Safety Broker, citaţi de wall-street.ro, au luat în considerare un autoturism BMW cu 4.395 cilindree, o putere de 180 Kw si o masa de 2.908 kg, deţinut de un şofer de 20 de ani. Şoferul se încadrează la categoria B0 (fără bonus, fără malus) pentru a nu influenţa valoarea tarifelor.

Pe segmentul politelor RCA activează zece companii: Allianz-Ţiriac Asigurări, Asirom, Astra, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins Romania, Generali Romania, Groupama, Omniasig si şniqa, potrivit datelor ASF.

Conform ZF, Autoritatea de Supraveghere Financiară analizează modul de calcul al tarifelor pentru poliţele autor obligatorii (RCA) în cazul tinerilor şi vrea să identifice, până la finalul lunii februarie, o soluţie. „Dorim ca până la finalul lunii februarie să identificăm, prin dialogul iniţiat deja din luna decembrie 2014 cu asigurătorii, o soluţie acceptabilă pentru această categorie. Vrem să acţionăm prin instrumentele pe care le avem în direcţia eliminării diferenţierilor excesive“, spun reprezentanţii ASF. Darius Vâlcov, ministrul finanţelor, a solicitat săptămâna trecută conducerii ASF să reanalizeze şi să regândească sistemul de asigurări RCA pentru tinerii sub 25 de ani, pentru că majoritatea acestora nu-şi permit să plătească tarife de peste 2.000 lei. Preşedintele ASF Mişu Negriţoiu a declarat la finalul anului trecut la Comisia pentru buget din Camera Deputaţilor că va reanaliza până în februarie situaţia poliţelor RCA pentru tineri, pentru a vedea de ce sunt atât de mari. El a arătat că în anul 2015 va fi o monitorizare permanentă a acestei probleme, arătând că va trebui să se definească noţiunea de tineret.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurare,
bmw,
plati,
rca,
sofer
/actualitate/un-sofer-de-20-de-ani-cu-bmw-plateste-pe-asigurarea-rca-11-566-de-lei-13761896
13761896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.