Ministerul Sănătăţii: Peste un milion de lei, alocaţi în buget pentru medicamente oncologice. Vom propune suplimentarea

Postat la 25 ianuarie 2013 11 afişări

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că în proiectul de buget pe 2013 sunt alocaţi peste un milion de lei pentru medicamentele necesare bolnavilor de cancer, instituţia urmând să propună modalităţi de suplimentare cu o sumă între 500.000 şi 1.000.000 de euro.

"Fondurile necesare pentru asigurarea medicamentelor oncologice specifice, necesare tratamentului bolnavilor cu afecţiuni oncologice sunt asigurate în cadrul Programului naţional de oncologie. În proiectul de buget pentru anul 2013, sumele alocate depăşesc 1 000 000 de lei. Mai mult, începând cu 1 martie 2013, finanţarea programului va fi transferată la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, având în vedere specificul curativ al acestuia", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi seară, de MS.

În ceea ce priveşte asigurarea continuităţii aprovizionării cu medicamente oncologice a căror aprovizionare se face cu dificultăţi deoarece nu se mai produc sau nu mai prezintă interes comercial, MS susţine că, în prezent, caută o soluţie care să asigure continuitatea în asigurarea nevoilor pacienţilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
medicamente,
oncologice
/actualitate/ministerul-sanatatii-peste-un-milion-de-lei-alocati-in-buget-pentru-medicamente-oncologice-vom-propune-suplimentarea-10521882
10521882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.