Ministerul Muncii răspunde dur după protestele spontane de astăzi: Salariile personalului de conducere din Finanţe sunt foarte mari

Postat la 15 mai 2017 81 afişări

Ca răspuns la greva spontană a angajaţilor din Finanţe, Ministerul Muncii a transmis, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că vor fi afectate doar salariile personalului din conducere, care "sunt în prezent foarte mari".

Ministerul Muncii răspunde dur după protestele spontane de astăzi: Salariile personalului de conducere din Finanţe sunt foarte mari

"Ministerul Muncii a precizat, de la bun început, că vor creşte foarte mult salariile mici, mai puţin cele mari şi deloc cele deja foarte mari. Astfel, în contextul grevei angajaţilor din Finanţe, precizăm că salariile personalului de conducere din această zonă sunt, în prezent, foarte mari, raportat la cele similare din alte ministere. Spre exemplu, un director din Ministerul de Finanţe are în prezent 14.129 lei, dublă faţă de un director din alte ministere. Conform noi legi, va avea 12.459 de lei. Salariile nu scad, însă, în ceea ce priveşte personalul de execuţie, în condiţiile în care în agenţiile judeţene ale ANAF există deja salarii mari, între 4.300 şi 6.300 de lei. În agenţii judeţene ale altor ministere există, în prezent, şi salarii mult mai mici, chiar şi de 1.100 de lei. Ori principiul legii salarizării unitare este tocmai acela de a-i aduce la nivel similar pe angajaţii care prestează aceeaşi muncă în instituţii diferite ale statului. Dar, Parlamentul României este cel care are ultimul cuvânt de spus în privinţa Legii salarizării unitare", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX de biroul de presă al Ministerului Muncii.

Reacţia ministerului vine ca urmare a grevei spontane, declanşată luni dimineaţa, de angajaţii de la finanţe. Aproximativ 22.000 de salariaţi ai sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi banii pe care ar urma să îi primească prin noua lege a salarizării unitare.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.