Miller: România s-a transformat într-unul dintre cei mai de încredere şi mai capabili parteneri

Postat la 28 octombrie 2013 61 afişări

Adjunctul secretarului american al apărării James Miller a spus, în discursul rostit la Deveselu, că atunci când etapa a doua a EPAA va fi finalizată în orizontul de timp 2015, Europa va beneficia de mai multă securitate, forţele SUA vor fi mai bine protejate, iar NATO va deveni mai puternică.

Miller: România s-a transformat într-unul dintre cei mai de încredere şi mai capabili parteneri

 "Participăm astăzi la un nou început, la propriu şi la figurat. Lucrările de construcţie care încep odată cu această ceremonie marchează începutul unei noi etape pentru relaţiile dintre Statele Unite şi România şi pentru alianţa nord-atlantică. A fost nevoie de eforturi intense pentru a ajunge în punctul în care ne aflăm astăzi. Felicitări tuturor celor care au contribuit la acest proiect. Angajamentul dumneavoastră neobosit şi contribuţia dumneavoastră activă au făcut posibil evenimentul de astăzi. Acest eveniment reprezintă de asemenea o extraordinară realizare pentru România, o realizare de care toţi trebuie să fiţi foarte mândri", a menţionat adjunctului secretarului apărării pentru politica de apărare, în discursul rostit în cadrul ceremoniei de luni de la Deveselu.

El a adăugat că, de la aderarea la NATO în 2004 şi la Uniunea Europeană în 2007, România "a urmat ferm" calea democratizării şi a integrării europene şi transatlantice, precum şi a modernizării forţelor sale armate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/miller-romania-s-a-transformat-intr-unul-dintre-cei-mai-de-incredere-si-mai-capabili-parteneri-11575124
11575124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.