Statele Unite au spionat peste 60 de milioane de comunicaţii în Spania

Postat la 28 octombrie 2013 43 afişări

Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) a spionat peste 60 de milioane de apeluri telefonice în Spania în perioada decembrie 2012-ianuarie 2013, scrie El Mundo luni, în contextul în care ambasadorul Statelor Unite la Madrid era convocat la sediul Ministerului de Externe.

Statele Unite au spionat peste 60 de milioane de comunicaţii în Spania

 Potrivit unui document prezentat ca provenind de la fostul analist NSA Edward Snowden şi publicat de cotidianul El Mundo, această agenţie "a spionat 60,5 milioane de apeluri telefonice în Spania" de la 10 decembrie 2012 şi până la 8 ianuarie 2013, dintre care "peste 3,5 milioane de apeluri doar pe 11 decembrie".

Potrivit ziarului, NSA "nu a înregistrat conţinutul apelurilor, ci numărul de serie al telefoanelor, locul unde se aflau, numărul de telefon de pe cartelele SIM utilizate şi durata apelurilor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statele-unite-au-spionat-peste-60-de-milioane-de-comunicatii-in-spania-11574174
11574174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.