Militar rus suspectat de uciderea a şase membri ai unei familii din Armenia, arestat la frontieră

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 13 ianuarie 2015 61 afişări

Un militar rus suspectat că a omorât şase membri ai unei familii din Armenia, o fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, a fost arestat în noaptea de luni spre marţi, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comitetului armean de anchetă.

Soldatul Valeri Permiakov, care a dezertat de la Baza Militară rusească numărul 102, situată la Gumri, în nord-vestul Armeniei, "a fost arestat în noaptea (de luni spre marţi) de către grănicerii ruşi", la frontiera cu Turcia, a precizat Sona Trusian.

Valeri Permiakov este suspectat că a împuşcat luni, cu un Kalaşnikov, şase membri ai familiei lui Serioja Avetisian, la Gumri, potrivit poliţiei armene.

Cadavrele victimelor - printre care se află şi o fată în vârstă de doi ani - au fost descoperite în locuinţă. Alt copil, în vârstă de şase luni, a fost rănit şi spitalizat.

Bocancii militari, cu numele şi prenumele militarului, şi o puşcă automată de tip Ak-47 au fost descoperite la locul crimei, potrivit anchetatorilor.

Ministrul rus Serghei Şoigu a prezentat luni "condoleanţe profunde" rudelor victimelor, promiţând să le ofere "tot sprijinul posibil".

"Nimic nu poate justifica o asemenea violenţă faţă de persoane nevinovate", a subliniat el, citat într-un comunicat emis de Ministerul rus al Apărării.

Rusia a trimis la faţa locului o Comisie specială, prezidată de primul adjunct al ministrului Apărării Arkadi Bahin, să ancheteze crima, se precizează în comunicat.

"La finalul anchetei, toţi cei responsabili de această tragedie vor fi urmăriţi în justiţie cu severitate", a dat asigurări ministerul rus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARMENIA,
CRIMĂ,
RUSIA
/actualitate/militar-rus-suspectat-de-uciderea-a-sase-membri-ai-unei-familii-din-armenia-arestat-la-frontiera-13762106
13762106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.