Un avion de pasageri s-a apropiat de viteza sunetului şi a încheiat un zbor transatlantic în doar cinci ore

Autor: Ioana Matei Postat la 12 ianuarie 2015 20963 afişări

Un avion de pasageri s-a apropiat de viteza sunetului şi a încheiat un zbor transatlantic în doar cinci ore

Un avion care zbura pe ruta New York-Londra operat de compania British Airways a depăşit un record de viteză, aeronava apropiindu-se de viteza sunetului după ce a beneficiat de sprijinul unor curenţi puternici de aer în sensul direcţiei de zbor.

Avionul a încheiat cursa în doar cinci ore, pasagerii ajungând astfel cu aproape o oră şi jumătate înainte de aterizarea programată, potrivit The Telegraph.

Avionul comercial Boeing 777-200 a făcut istorie ajungând la o viteză la sol de 1.199 km/oră, datorită vitezei vântului care a ajuns la mai mult de 321,8 km/oră. Pentru a depăşi viteza sunetului, un avion trebuie să se deplaseze cu viteza de 1.224,7 km/oră.

“Este exact ca surfingul. Este extraordinar cât de repede poţi să zbori” a declarat Alastair Rosenchein, un fost pilot British Airway, pentru Daily Mail.

Recordul Boeing-ului 777-200 poate aduce aminte împătimiţilor de aviaţie de Concorde, avionul supersonic comercial dezvoltat şi produs de Aérospatiale şi de Aircraft Corporation britanic (BAC). Cel mai rapid zbor transatlantic al acestuia, realizat în 1996, a parcurs distanţa New York-Londra în două ore şi de 52 minute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
pasageri,
zbor,
cursa aeriene
/actualitate/un-avion-de-pasageri-s-a-apropiat-de-viteza-sunetului-si-a-incheiat-un-zbor-transatlantic-in-doar-cinci-ore-13760337
13760337
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.