Rusia: Rezervările pentru sejururi în străinătate în perioada sărbătorilor au scăzut cu 70%

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 13 ianuarie 2015 58 afişări

Prăbuşirea rublei a dus la scăderea cu până la 70% a rezervărilor ruşilor pentru sejururi în străinătate, în perioada sărbătorilor de iarnă, în raport cu 2013, potrivit asociaţiilor profesionale din turism.

"O astfel de scădere nu a mai avut loc vreodată în istoria turismului rus", a declarat Irina Tiourina, purtător de cuvânt la Uniunii ruse a sectorului turismului.

Primele 10 zile din ianuarie sunt zile de sărbătoare în Rusia şi această perioadă este esenţială pentru sectorul turismului. Mulţi ruşi profită de obicei de această perioadă pentru a merge la ski în Austria, Elveţia sau Franţa, sau să se bronzeze pe plajele asiatice.

Destinaţiile europene au avut cel mai mult de suferit din cauza renunţării de către ruşi la călătoriile în străinătate, în urma scăderii puterii de cumpărare.

Rubla s-a depreciat anul trecut cu 41% faţă de dolar şi cu 34% faţă de euro, pe fondul sancţiunilor occidentale legate de criza ucraineană şi a prăbuşirii cotaţiilor petrolului.

"Singura piaţă care a rezistat mai mult sau mai puţin este Egiptul, considerată o destinaţie bună de către ruşi", a arătat Tiourina.

În afară de companiile de turism şi operatorii aerieni au fost afectaţi de deprecierea rublei, o parte din cauza traficului redus, în special pe rutele internaţionale, şi o parte din cauza cheltuieilor care sunt în mare parte în valută.

Compania aeriană finlandeză Finnair, de exemplu, a suspendat de luni zborurile către destinaţiile Kazan, Samara şi Nijni-Novgorod.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
TURISM,
/actualitate/rusia-rezervarile-pentru-sejururi-in-strainatate-in-perioada-sarbatorilor-au-scazut-cu-70-13761876
13761876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.