Tânăra de 27 de ani care a creat o companie de 120 de milioane de dolari după ce a crescut în sărăcie

Autor: Ioana Matei Postat la 12 ianuarie 2015 3785 afişări

Tânăra de 27 de ani care a creat o companie de 120 de milioane de dolari după ce a crescut în sărăcie

Michelle Phan, în vârstă de 27 de ani,  este o antreprenoare din Statele Unite ale Americii care a devenit cunoscută datorită canalului său de YouTube, la care s-au abonat peste şapte milioane de utilizatori şi care are peste un miliard de vizualizări. Datorită succesului din mediul online, Phan a fondat  o companie de cosmetice pe bază de abonamente, care va ajunge, potrivit estimărilor, la venituri de 120 de milioane de dolari în 2015.

Michelle Phan s-a născut în Boston, Massachusetts şi provine dintr-o familie de origine vietnameză. La câţiva ani după naşterea sa, familia lui Phan s-a mutat în San Francisco, iar ulterior în Tampa, Florida, unde tânăra a studiat în cadrul liceului tehnic Tampa Bay. Mai târziu, s-a înscris la Şcoala de Artă şi Design din Ringling, unde a obţinut un doctorat onorific în martie 2014.

Viaţa complicată a lui Phan a direcţionat-o spre succes: tatăl tinerei, un imigrant vietnamez, împătimit al jocurilor de noroc, a părăsit-o pe ea şi pe mama sa când Phan avea şase ani. După al doilea divorţ al mamei, a ajuns să doarmă pe podea, potrivit Forbes.com. Iar la vârsta de 15 ani, a început să scrie pe un blog în care descria o viaţă plină de bani şi timp pentru a-şi desăvârşi stilul.

În 2007, a realizat un videoclip de şapte minute pe care l-a postat pe YoutTube. Acesta a ajuns la 40.000 de vizualizări la scurt timp după postare. “Primele videoclipuri postate pe canalul meu personal erau videclipuri cu câini” a declarat Phan publicaţiei Recode.net. În perioada respectivă era chelneriţă şi încerca să obţină un loc de muncă la un magazin de cosmetice, dar nu reuşea din cauza lipsei de experienţă. În loc să fie demoralizată, şi-a urmat pasiunea pentru machiaj pe propriul canal YouTube, unde a început să posteze tutoriale de makeup. « Le arătam oamenilor cum pot să îşi transforme faţa », spune ea într-un interviu acordat recode.net.

În 2010,  compania producătoare de cosmetice Lancôme a numit-o pe  Phan  make-up artist video al companiei, un fel de purtător de cuvânt în mediul online. În 2012, când popularitatea ei a explodat, a fondat ipsy.com, compania de cosmetice pe bază de abonamente, care va ajunge, potrivit estimărilor, la venituri de 120 de milioane de dolari în 2015.

În 2013, L'Oreal a lansat o nouă linie de cosmetice pe care a numit-o  "em" by Michelle Phan. Anul trecut, Phan a anunţat un nou parteneriat, de data aceasta cu televiziunea Endemol Beyond din Statele Unite ale Americii prin care şi-a propus să construiască o reţea de talente ce îi va avea ca personaje principale pe tineri de pe YouTube.

În septembrie 2014, a lansat Shift Music Group, prin care promovează artiştii pe social media şi a lansat şi cartea “Make up: Ghidul tău de frumuseţe, stil şi succes – online şi offline”.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tanara-de-27-de-ani-care-a-creat-o-companie-de-120-de-milioane-de-dolari-dupa-ce-a-crescut-in-saracie-13760756
13760756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.