Microsoft România o numeşte pe Gabriela Matei în funcţia de General Manager

Postat la 23 iunie 2016 298 afişări

Microsoft România o numeşte pe Gabriela Matei în funcţia de General Manager

Microsoft Romania anunţă numirea Gabrielei Matei în funcţia de General Manager începând cu 1 iulie 2016. Ea îl va înlocui pe Kostas Loukas, care preia un nou rol în cadrul organizaţiei Microsoft din Europa Centrală şi de Est (CEE). În noua sa funcţie, Gabriela va raporta Preşedintelui Microsoft CEE, fiind totodată membru al Board-ului Executiv al Europei Centrale şi de Est.

Începând din ianuarie 2014, Gabriela a condus cu succes operaţiunile Microsoft România pentru segmentul firmelor mici şi mijlocii, precum şi ecosistemul de parteneri prin care Microsoft îşi valorifică oferta pe piaţa locală, ecosistem care înglobează în prezent peste 1700 de parteneri activi. Între anii 2012 şi 2014, în calitate de Cloud Director, a pus la punct şi a implementat strategia de cloud a Microsoft România, influenţând pozitiv atât rezultatele companiei, cât şi impactul tehnologiei în piaţa locală. Înainte de a se alătura Microsoft România, Gabriela a lucrat pentru Vodafone România peste 15 ani, unde a avansat până la funcţia de Chief Commercial Officer, Enterprise Unit, fiind membru al Board-ului Vodafone România. Gabriela Matei este absolventă a Universităţii Politehnice din Bucureşti.  

Gabriela Matei a spus: “Sunt onorată de această oportunitate. Trăim vremuri extrem de interesante, când lumea şi chiar viaţa noastră capătă noi dimensiuniprin intermediul tehnologiei, care are impact direct în modul în care muncim, în care comunicăm şi abordăm provocările viitorului. La Microsoft, avem privilegiul nu numai să asistăm la transformarea digitală, ci să fim un motor important al acesteia, împreună cu partenerii şi clienţii noştri. Personal, am văzut în ultimii ani exemple extraordinare de companii mici sau mijlocii pe care tehnologia le-a dus cu adevărat la un alt nivel şi cred sincer în faptul că mediul de afaceri este motorul principal pentru dezvoltarea unei ţări.  Noul rol îmi va oferi noi posibilităţi de a contribui la accelerarea strategiei Microsoft în România şi am încredere în impactul pe care tehnologia îl poate avea în creşterea competitivităţii mediului de afaceri românesc.”

Gabriela Matei preia funcţia de la Kostas Loukas, care a condus Microsoft România în ultimii trei ani. În mandatul său Microsoft România a cunoscut o creştere de 22%, mult peste ratele de creştere ale pieţei, segmentul de consumer fiind principalul contribuitor la această creştere. Mai important, veniturile generate de Cloud s-au triplat, iar contribuţia acestuia la cifra de afaceri a companiei a crescut de la câteva procente la 30%.

Kostas Loukas a spus: “Aceşti trei ani în care am lucrat alături de echipa din România au fost pur şi simplu extraordinari – atât din punct de vedere profesional, cat şi personal. A fost o adevărată onoare să conduc una dintre pieţele cu cele mai mari rate de creştere din Europa Centrala şi de Est. Aş dori să le mulţumesc tuturor colegilor şi prietenilor din Microsoft România pentru modul cum m-au primit din prima zi la Bucureşti şi pentru modul cum am lucrat împreună atât în momente mai dificile, precum şi în momente de succes. Aş aminti creşterea centrului de servicii şi suport, devenit cel mai mare din EMEA, cu plan de dezvoltare şi în viitor. Acesta dovedeşte încrederea şi angajamentul nostru faţă de România şi faţă de extraordinarul talent în domeniul IT. 

Mă simt norocos şi privilegiat de a fi avut oportunitatea să lucrez cu această echipă minunată, într-o cultură atât de distinctă şi dinamică – e ceea ce a făcut aceşti ani cu adevărat speciali.

Începând cu 1 iulie, Kostas Loukas va prelua rolul de General Manager pentru Sectorul Public pe Europa Centrală şi de Est.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

Citeşte pe monitorulpartidelor.ro

/actualitate/microsoft-romania-o-numeste-pe-gabriela-matei-in-functia-de-general-manager-15504790
15504790
comments powered by Disqus
Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum încearcă grupul Carrefour să îi convingă pe consumatorii locali să bea vinuri româneşti? Prin programul Deschidem Vinul Românesc retailerul aduce în magazine etichete exclusive şi vinuri premium Cum încearcă grupul Carrefour să îi convingă pe consumatorii locali să bea vinuri româneşti? Prin programul Deschidem Vinul Românesc retailerul aduce în magazine etichete exclusive şi vinuri premium
Care este povestea Aur’a, apa de aur din România care se bea la Festivalul de Film de la Cannes, la Grand Prix-ul de la Monaco şi în hotelurile de cinci stele din Asia
Mediafax
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2 %/ Municipiul Constanţa PNL şi USR PLUS: 28,7% Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2 %/ Municipiul Constanţa PNL şi USR PLUS: 28,7%
Rezultate parţiale ALEGERI LOCALE 2020. Primele date BEC, publicate de Mediafax.ro
MonitorulApararii
Război între Armenia şi Azerbaidjan: UE cere încetarea ostilităţilor, Turcia declară că-i va ajuta pe azeri, în timp ce Armenia a declarat mobilizare generală Război între Armenia şi Azerbaidjan: UE cere încetarea ostilităţilor, Turcia declară că-i va ajuta pe azeri, în timp ce Armenia a declarat mobilizare generală
Problema refugiaţilor revine în atenţia clasei politice din Germania
MonitorulPartidelor
Îndemnul unui fost preşedinte Îndemnul unui fost preşedinte
Votul care intră în istorie: Românii aleg primarii în plină epidemie de Covid-19
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.